circle Operational Excellence

- Operational Excellence

Klanten vragen ons:

  • “Hoe kan ik mijn doorlooptijden/levertermijnen verkorten?”
  • “Hoe maak ik van mijn KPI's (indicatoren) drivers voor de hele organisatie?”
  • “Wat kan ik doen om mijn administratieve processen te optimaliseren?”

Wij helpen u streven naar Operational Excellence met tools zoals flow optimalisatie, Lean Manufacturing, VSM, QRM, PMS en Lean Office, zodat al uw goederen of diensten op tijd en tegen een correcte prijs geleverd kunnen worden.

Operational excellence mindmap

Lean Manufacturing, VSM (Value Stream Mapping), QRM (Quick Response Manufacturing)

VSM

Samen met u maximaliseren we de servicegraad voor de klant door verliezen op te sporen en uit te schakelen. We verbeteren uw goederenflow en verkorten uw doorlooptijd met gemiddeld 50%.

Hiervoor passen we VSM technieken toe in uw bedrijf. We visualiseren uw proces, beginnend vanaf uw klant tot aan uw leverancier. We realiseren spectaculair kortere levertermijnen en verhogen de betrokkenheid in uw organisatie door de QRM filosofie toe te passen op maat van uw bedrijf.

Flow optimalisatie

Flowoptimalisatie jpg

Samen met u brengen we uw huidige bedrijfsprocessen in kaart aan de hand van analytische tools. Vervolgens onderzoeken we tijdens een workshop gezamenlijk met de medewerkers de uitgetekende processen. We detecteren verbeteringsmogelijkheden die leiden tot grotere flexibiliteit. We zullen ook de lay-out analyseren en lay-out wijzigingen voorstellen.

Lean Office

Processchema jpg

Via Lean Office brengen wij samen met uw medewerkers uw administratieve processen in kaart en elimineren we de ‘Office Waste’, met als doel maximaal aan uw klantenvraag te voldoen met alle beschikbare middelen.

PMS (Performance Management System)

Met Performance Management System vertalen we samen met u uw bedrijfsstrategie en bedrijfsprocessen naar heldere doelen voor de medewerkers en creëren we ownership. Resultaten worden gemonitord en geëvalueerd door het gebruik van onder andere wall reporting (visual management) en coachen waar nodig.