Résistance au changement

Faire face à la résistance ... cela fait quelque chose à une personne.

Résistance au changement, cela arrive souvent aux organisations.

Dans le cas de changements, les options ne sont souvent pas pour tous ceux qu'ils choisiraient naturellement, cela est souvent dû à la méfiance et à l'incertitude pour le nouveau, mais aussi pour ne pas comprendre pourquoi une situation actuelle n'est plus un bon choix pour l'avenir. Le choix des personnes peut vous influencer, avec le bon style de leadership et de coaching, vous pouvez ajuster le GPS des personnes.

“ENERGY FLOWS WHERE YOUR ATTENTION GOES”

Quelle est donc cette résistance au changement?

Change

Mensen gaan in de remmen, blokkeren en komen in opstand. Dat gaat van argwaan naar schok en ontkenning, van ontwrichting en angst naar woede… maar het is een normaal patroon bij verandering.

Er is altijd een vorm van weerstand tot veranderen, je ontkomt er nooit aan en het is een menselijke reactie, bij de ene dat net iets intenser dan bij de andere, sommige doen er dagen of weken over om erdoor te geraken, anderen in een vingerknip.

Weerstand ontstaat vaak omdat mensen niet graag hun huidige comfort (=meestal routine) opgeven en vaak gewoon geraakt zijn aan de ongemakken. Daarnaast ontstaat weerstand ook omwille van de mogelijke moeilijkheden tijdens het veranderproces en het niet voldoende begrijpen van de voordelen.

Het goede is dat weerstand het signaal is dat mensen er mee bezig zijn, signalen die je best serieus neemt en waarmee je aan de slag gaat.

Comment le fait-on?

Cccccccccc

We brengen inzicht in wat die weerstand juist ontketent en geven aan met welke focus de weerstand positief kan beïnvloed worden om intensiteit af te zwakken en tijd te verkorten.

Ook proberen we te anticiperen met enkele simpele management en coaching tools, die we bewust emotioneel of rationeel gaan gebruiken.