Partners voor Ondernemers
President Kennedylaan 9C
8500 Kortrijk

Tel.: +32 (0)56 21 00 98
Fax: +32 (0)56 21 10 87

info@pvo.be
Volg ons op LinkedIn Volg ons op LinkedIn

Partners voor Ondernemers President Kennedylaan 9C - 8500 Kortrijk - Tel.: +32 (0)56 21 00 98 - Fax: +32 (0)56 21 10 87 - info@pvo.be - Volg ons op LinkedIn Volg ons op LinkedIn

U bent hier: Lean Manufacturing

Verhoog uw productiviteit met Lean Manufacturing

Lean manufacturing is een bedrijfsstrategie die erop gericht is om de operationele activiteiten binnen het bedrijf te organiseren en te verbeteren. Deze strategie is gebaseerd op ‘Toyota Production System’ (TPS) en zorgt voor een verhoogde productiviteit en competitiviteit!

Lean thinking bevat 5 stappen:

  1. Specifieer op een correcte manier de waarde voor de klant 
  2. Identificeer de waardestroom en elimineer de lean verliezen
  3. Creëer een constante flow
  4. Produceer volgens het pull principe
  5. Streef naar perfectie

Dit streven naar perfectie wordt ondersteund door tal van tools en technieken die kunnen worden aanzien als de bouwstenen van continu verbeteren. Termen als 5S, OEE, SMED, One-Piece-Flow, Kanban,… zijn hier slechts een greep uit.

Continuous Improvement

Hoe lean manufacturing invoeren?

De Lean gedachte is eenvoudig uit te leggen, maar niet altijd even gemakkelijk om te implementeren. Het invoeren van Lean verloopt dan ook meestal via een aantal stappen, waarbij de klant centraal staat. Het kennen van de eisen en wensen van de klant is voor PvO van groot belang, zodat de waarde toevoegende activiteiten in kaart kunnen gebracht worden.

Bij het invoeren van lean manufacturing is het van cruciaal belang dat zowel management als medewerkers betrokken worden in het traject én daarbij ook dezelfde taal spreken. Een succesvolle implementatie zal leiden tot kwalitatieve producten die zich kenmerken door korte levertijden en lage kosten.

Om hierin specialist te worden biedt PvO de opleiding Industrial Engineering aan op jaarlijkse basis.  Klik hier voor meer informtie omtrent deze opleiding.

Calle me

Wil je meer weten over Lean Manufacturing, lean verliezen en de verschillende technieken ? Heb je ondersteuning nodig voor het implementeren van een lean traject?  Contacteer onze gespecialiseerde lean consultants voor verdere informatie!

 

Login

U kan zich hier inloggen met het paswoord van uw opleiding

Inloggen

Schrijf nu in voor onze komende inspiratiesessies en workshops!

Klik hier om naar ons huidig opleidingsaanbod te gaan.

Meer info