Partners voor Ondernemers
President Kennedylaan 9C
8500 Kortrijk

Tel.: +32 (0)56 21 00 98
Fax: +32 (0)56 21 10 87

info@pvo.be
Volg ons op LinkedIn Volg ons op LinkedIn

Partners voor Ondernemers President Kennedylaan 9C - 8500 Kortrijk - Tel.: +32 (0)56 21 00 98 - Fax: +32 (0)56 21 10 87 - info@pvo.be - Volg ons op LinkedIn Volg ons op LinkedIn

U bent hier: Consultancy » Lean Manufacturing

Continu verbeteren in het DNA van uw organisatie met Lean Manufacturing

Creëer een cultuur van continue verbetering met Lean Management!

Lean Manufacturing is een management filosofie die er op gericht is om iedereen in en rond uw organisatie alert te maken om voortdurend op zoek te gaan naar verbeteringen in het streven naar een ideale werkomgeving, the future state. Lean Management biedt u handvaten om van continu verbeteren een natuurlijk gedrag te maken, om continu verbeteren in het DNA van uw organisatie te nesten. Lean Management creëert een continue verbetercultuur!

Lean Management = Slimmer werken

De focus bij Lean Manufacturing ligt op meer realiseren met minder energie; slimmer werken! Het maximaliseren van de servicegraad voor de klant staat daarbij voorop. Deze doelstelling wordt bereikt door het opsporen en uitschakelen van verspillingen, met een minimum aan kosten. Door voortdurend op zoek te gaan naar verliezen en deze continu te verbeteren leidt Lean Management tot een efficiënte, effectieve en flexibele organisatie.   

Implementeren van Lean Manufacturing

Lean doe je vooral zelf! Misschien een eigenaardige uitspraak voor een consultant. Als een bedrijf strategisch kiest voor Lean Management dan is één van de sleutels tot succes dat het project gedreven wordt door eigen medewerkers en niet door een externe consultant. De rol van de consultant is te vergelijken met de derny bij het baanwielrennen, hij trekt de groep in gang! Nadien is het belangrijk op eigen kracht en op eigen tempo verder te rijden.

 Bij PvO onderscheiden we 3 Lean Manufacturing implementatie manieren:

  • Lean Manufacturing als integraal programma
  • Lean Manufacturing als project
  • Lean Manufacturing als technieken

PvO's integrale LEAN & TEAM aanpak

PvO combineert het invoeren van Lean Manufacturing met het implementeren van (zelfsturende) teams.  Door de combinatie van LEAN & TEAM krijgen uw medewerkers op een georganiseerde manier meer verantwoordelijkheden met oog voor continue procesverbetering.

Waar Lean Manufacturing implementeren?

Lean Manufacturing is gegroeid vanuit Toyota, vanuit de manufacturing wereld.  Is het Lean denken dan geschikt voor andere omgevingen?  Zeker, als er maar rekening gehouden wordt met de context van de omgeving.  Laat je overtuigen, en contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek over:

  • Lean in productie
  • Lean in logistiek
  • Lean in de zorg
  • Lean in administratie 

 

Login

U kan zich hier inloggen met het paswoord van uw opleiding

Inloggen

Schrijf nu in voor onze komende inspiratiesessies en workshops!

Klik hier om naar ons huidig opleidingsaanbod te gaan.

Meer info