Partners voor Ondernemers
President Kennedylaan 9C
8500 Kortrijk

Tel.: +32 (0)56 21 00 98
Fax: +32 (0)56 21 10 87

info@pvo.be
Volg ons op LinkedIn Volg ons op LinkedIn

Partners voor Ondernemers President Kennedylaan 9C - 8500 Kortrijk - Tel.: +32 (0)56 21 00 98 - Fax: +32 (0)56 21 10 87 - info@pvo.be - Volg ons op LinkedIn Volg ons op LinkedIn

U bent hier: Actueel » Nieuws » NIEUW: Kennismakingssessie Tijdstudie en Normstelling op 16 juni 2015

Nieuws

NIEUW: Kennismakingssessie Tijdstudie en Normstelling op 16 juni 2015

19 mei 2015

Vandaag de dag worden heel wat productieorganisaties geconfronteerd met een steeds sneller wisselende mix aan producten en steeds kleinere series. Dit bemoeilijkt vaak het bepalen van kostprijzen, het plannen van orders, en het detecteren van verbeteringsopportuniteiten. Heel wat productieverantwoordelijken zijn van mening dat tijdstudie en het bepalen van normtijden in deze steeds sneller wisselende omstandigheden niet van toepassing zijn. Niets is echter minder waar.

Tijdens deze sessie wordt, naast een korte inleiding rond tijdstudie en normstelling, vooral aandacht besteed aan situaties waar het meten van tijden op het eerste gezicht minder voor de hand lijkt te liggen, zoals manuele en machinegebonden productie-activiteiten met meerdere beïnvloedende parameters. Daarnaast wordt aangetoond dat tijdstudie ook in andere sectoren dan de maak-industrie zijn nut kan bewijzen. Hierbij denken we bijvoorbeeld aan distributie en logistiek, bouwnijverheid, onderhoudsactiviteiten en andere.

Aan de hand van een aantal praktijkcases krijgt u meer inzicht in de manier waarop tijdstudie op een doeltreffende en efficiënte wijze kan toegepast worden met behulp van een tablet en specifieke verwerkingssoftware. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de manier waarop tijdstudieresultaten verwerkt worden tot bruikbare normtijden, al dan niet rekening houdend met variabele parameters (statisch versus dynamisch normeren).

Inhoud van deze sessie:

  1. Value added / non-value added activiteiten
  2. Het belang van tijdstudie
  3. Basisaanpak tijdstudie en normstelling
  4. Tijdstudie en tempowaardering
  5. Hoe wordt een normtijd opgesteld ?
  6. Parametriseren van normtijden
  7. Principes van dynamisch normeren
  8. Praktijkvoorbeelden

Klik hier om in te schrijven voor deze sessie. 

terug naar overzicht

Login

U kan zich hier inloggen met het paswoord van uw opleiding

Inloggen

Schrijf nu in voor onze komende inspiratiesessies en workshops!

Klik hier om naar ons huidig opleidingsaanbod te gaan.

Meer info