Partners voor Ondernemers
President Kennedylaan 9C
8500 Kortrijk

Tel.: +32 (0)56 21 00 98
Fax: +32 (0)56 21 10 87

info@pvo.be
Volg ons op LinkedIn Volg ons op LinkedIn

Partners voor Ondernemers President Kennedylaan 9C - 8500 Kortrijk - Tel.: +32 (0)56 21 00 98 - Fax: +32 (0)56 21 10 87 - info@pvo.be - Volg ons op LinkedIn Volg ons op LinkedIn

U bent hier: Werken met zelfsturende teams

Werken met zelfsturende teams

Werken met zelfsturende teams bestaat al lang. In de jaren ’90 haalden diverse initiatieven zoals Volvo de media en verscheen er heel wat literatuur over zelfsturing. Nadien werkten diverse bedrijven met het opstarten en laten ontwikkelen van groepen individuen tot een zelfsturend team. Recent gaf Flanders Synergy onder impuls van de uitdagingen op de arbeidsmarkt (schaarste, verzuim, …) en in onze bedrijven een nieuwe boost aan deze evolutie!

Zelfsturende teams: leg verantwoordelijkheid op het juiste niveau!

Zelfsturende teams invoeren activeert opnieuw de werknemers in uw organisatie! Op een georganiseerde manier worden de teams zo samengesteld en worden de processen dermate georganiseerd dat  de teamleden verantwoordelijkheid kunnen , mogen en eigenlijk zelfs “moeten” nemen.  Op die manier komt verantwoordelijkheid op het juiste niveau. Teamleden zorgen voor output, leidinggevenden krijgen voldoende tijd voor projectmatige verbetering en innovatie.

Succesvol organiseren van zelfsturende teams gebeurt daarbij volgens duidelijk gedefinieerde principes, ondersteunt met de nodige tools én in fasen. Een zelfsturend team wordt je niet zomaar! Een team groeit naar zelfsturing!  

Via zelfsturende teams naar een hogere productiviteit en motivatie!

Duidelijke doelstellingen en verantwoordelijkheden zijn één van de voorwaarden voor een succesvol zelfsturend team, voldoende vrijheid is een andere voorwaarde. Mensen voldoende vrijheid, autonomie en beslissingsbevoegdheden geven motiveert en maakt medewerkers betrokken! Het is een signaal van vertrouwen en respect. Een gemotiveerd en betrokken zelfsturend team is een productief team!

Gaat u ook werken met zelfsturende teams?  Neem dan eerst contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek!  Zie ook het artikel dat verschenen is in Vlaanderen Manager van september 2014.

Verantwoordelijkheid op het juiste niveauTeamontwikkeling in fasen

Login

U kan zich hier inloggen met het paswoord van uw opleiding

Inloggen

Schrijf nu in voor onze komende inspiratiesessies en workshops!

Klik hier om naar ons huidig opleidingsaanbod te gaan.

Meer info